Snooker, is to dream of 147.

En liten introduksjon.

Snooker er konge over alle biljardspill vel?  Kan du tenke deg noe så tilfredsstillende som å senke den sorte i hjørnet etter å ha sendt køballen nesten 4 meter over bordet? Det er forhold i snooker, ett fullstørrelse bord måler innvendig langs vantene 3,60m x 1,80m, og når kulene bare er drøye 52mm og hullene knapt større sier det seg selv at dette ikke er lett match...
Spillet består av 15 røde, 6 fargede og 1 hvit kule.
De røde teller 1 poeng, de fargede har stigende verdi fra 2 til 7 i denne rekkefølgen; gul 2p, grønn 3p, brun 4p, blå 5p, rosa 6p og sort 7p.
Man starter med å skyte den hvite køballen på, og helst senke, en rød kule. Gjør man det kan man fritt velge en farget å skyte på. dette gjør man så til det ikke er fler røde, da må man skyte på de fargede i stigende rekkefølge. Klarer man dette med bare røde og sorte til det er tomt og deretter de fargede får man ett maximum break på 147 poeng.
DET ER SJELDEN KOST!
Den hurtigste i verden som har gjort dette er et geni ved navn; Ronnie O'Sullivan, 147 gikk unna på drøye 5m.20s!
Det er verd å ta av seg hatten for!
Min egen kø ligger til høyre på bildet, det er en Riley med innlegg i grønn perlemor. Den er godt ballansert og nydelig å skyte med.

Det er store forhold over et snookerbord, bildet viser mindre enn halvparten av bordet.

Da jeg per idag er ved god helse og fortsatt ønsker det slik føler jeg det riktigst å opplyse om at bildene av Michaela og megselv + bildet av overnevnte dame og snookerbordet er providert av BOS.

Dette er et bilde av Michaela Tabb og meg fra Masters i London nå i jan. 08 En FLOTT dommer.

Jippi!!! 147!!!

Ronnie O'Sullivan banket in en 147 Etthundreogførtisju! i siste parti mot Mark Williams, og det atpåtil i VM! Det er gutten sin det...
Den satt godt! lykkelig og vel fortjent!

Masters 2009

Vanen tro dro vi igjen til London og Masters i januar, denne gangen med håp om litt mer spenning enn i fjor... Det fikk vi til gagns og finalen ble en thriller mellom Selby og O'Sullivan, Sully tok det til slutt, men det var lege etter at alle t baner og regulære busser hadde stoppet å gå for natta, det er LANGT fra Wembley til sentrale London da... Det løste seg og vi var mette og fornøyde etter en spennende match.

Pratet med Michaela i år og, hun husket meg fra ifjor!
Jada, samme trøya som ifjor, men den synes godt på TV...

Really fast snooker

Her følger en link til tidenes raskeste 147 noensinne på TV, og hvem andre en "The Incredible Sully"!
http://www.youtube.com/watch?v=btmB-p_0QFg